Succesverhalen

Lees hier verschillende succesverhalen van leerlingen die bij ons een opleiding hebben gevolgd.

Xander

Xander (31) heeft geen opleiding kunnen afronden vanwege zijn autisme, en de speciale begeleiding die hij nodig had zorgde ervoor dat het niet lukte om de juiste baan te vinden. Vaak kreeg hij te horen dat hij toch niet “binnen het team paste”. Helaas ging ook het laatste bedrijf waar hij werkte failliet. In april 2019 is hij bij Macleasy terechtgekomen, met de opmerking dat vakkenvullen het hoogst haalbare was voor hem gezien zijn beperkingen.

Bij Xander zagen we echter dat hij een enorm talent heeft voor MacBook en iMac reparaties, dankzij zijn manier van problemen analyseren en oplossen. Om te testen of hij ook theoretisch inzicht had, hebben we hem aangemeld voor een 3-daagse Apple training. Vanwege zijn prikkelgevoeligheid en concentratieproblemen lukte het hem niet om in drie dagen een training te volgen in een omgeving met veel mensen om zich heen, in een extern leslokaal en nieuwe omgeving. Gelukkig mocht hij van het externe opleidingsinstituut praktische ervaring opdoen bij Macleasy. De theoretische kennis van Apple heeft Xander zichzelf binnen twee maanden eigen gemaakt.

Xander heeft alle opleidingen van de Mac Academy Stichting succesvol afgerond, inclusief de MacOS Support Essentials van Apple. Hij is nu een Mac Care Repair Specialist en gecertificeerde Apple Support Professional en in staat om zelfstandig complexe reparaties uit te voeren aan Apple MacBook en iMac systemen. Dankzij zijn vaardigheden kunnen we de levensduur van oude, trage en defecte MacBooks & iMacs verlengen van 7 naar 10 jaar.

Casper

Casper (29) is op 17-jarige leeftijd gediagnosticeerd met PDD/NOS. Na zijn studie aan het ROC Midden Nederland heeft hij verschillende stageplaatsen aangeboden gekregen op het gebied van ICT, maar heeft helaas nooit een vaste baan kunnen vinden. De afgelopen 6 jaar is hij vanwege een burnout niet in staat geweest om te werken.

Tijdens de lockdown in december 2020 is Casper begonnen met een werkfit-traject. Hierin gaf hij aan dat hij graag verder wilde ontwikkelen binnen de ICT. Sinds juli 2021 is hij bij Macleasy terechtgekomen, waar hem een werkervaringsplek van 3 maanden werd aangeboden. Na slechts 5 dagen viel het op dat deze jongeman over onontdekte talenten beschikt. Gedurende zijn werkervaringsperiode heeft hij vervolgens een proefplaatsing van 2 keer 3 maanden gekregen. In eerste instantie ervoer hij dit als een vorm van falen, maar later begreep hij dat hij nog niet helemaal “klaar” was voor het echte werk. Wel viel op dat vanwege zijn moeite met het behouden van overzicht, zijn voorkeur voor één-op-één contact, en zijn langzamere informatieverwerking het van groot belang was om een interne jobcoach te hebben. Deze coach zou hem kunnen ondersteunen bij het opstarten en begeleiden van zijn werkzaamheden.

Casper is sociaal ingesteld en uitermate klantvriendelijk. Hij vindt het leuk om klanten te helpen, en hoewel hij geen telefoongesprekken kan voeren, is hij wel in staat om klanten persoonlijk, via WhatsApp of per e-mail te ondersteunen. Hij heeft de opleiding Mac Care Essentials succesvol afgerond en helpt zo nu en dan klanten geheel zelfstandig op locatie.

Shafiqa

Shafiqa Pooya (36) is een Afghaanse vluchteling. Zij is tweeënhalf jaar geleden naar Nederland gekomen en woont nu in Utrecht. Ze beschikt over een verblijfsvergunning waarmee ze vijf jaar in Nederland mag verblijven en werken. Shafiqa heeft computerwetenschappen gestudeerd in zowel Afghanistan als Japan. Ondanks haar sterke interesse in haar studie, kon ze vanwege de strenge cultuur en de omstandigheden voor vrouwen in haar thuisland geen mogelijkheid vinden om in het IT-veld te werken. In plaats daarvan werkte ze in de HR-afdeling.

Nu ze een verblijfsvergunning in Nederland heeft, wil ze haar dromen waarmaken en een carrière in de ICT nastreven. In augustus 2021 is ze, naast het volgen van een taalschool om Nederlands te leren, als stagiaire begonnen bij Macleasy. Ze heeft de wens om te leren hoe ze computerreparaties kan uitvoeren en wil de titel van Apple Certified Support Professional behalen. Shafiqa staat bekend als een toegewijde werker en een behulpzame vrouw. Naast haar interesse en passie voor ICT, geniet ze ervan om klanten te helpen en haar collega’s te trainen, coachen en begeleiden, vooral degenen met PDD/NOS.

Vanaf 1 januari 2023 is Shafiqa in dienst bij Macleasy en heeft ze met succes de opleidingen Mac Care Service 1, 2 en 3 afgerond. Ze heeft ook de Harrie-training gevolgd en fungeert nu als JobCoach. Naast haar werk is ze druk bezig met haar inburgeringsproces.